Хиалуронова киселина

Хиалуронова киселина

25 март 2023

Човешкото тяло е изградено от много сложни молекули, но основният и ключов компонент в него е просто… вода.

 

Съдържанието на вода в кожата е важен фактор за поддържане на красота и на здравето й. Когато кожата е засегната от дехидратация, балансът в нея е нарушен, способността на кожата да задържа водата се нарушава, което води до дискомфорт и остри състояния.

Хидратацията на кожата е основната задача на козметичните продукти.

 

Хиалуроновата киселина е естествен компонент на човешкото тяло. Приложена в козметичен продукт тя образува дишащ филм върху кожата, който има способността механично да задържа вода. По този начин водният баланс се запазва, а загубата на вода се ограничава и кожата е защитена от външни агресори.

 

Хиалуроновата киселина се характеризира с отлична кожна поносимост. Тя е изключително подходяща в грижа за детската кожа, която е по-деликатна и губи вода с доста по-голяма скорост от тази на възрастен индивид.


Д Пантенол
25 март 2023

Д-Пантенолът е провитамин на Д-Пантотеновата киселина (Витамин В5) и е част от Коензим А. Играе ключова роля в редица процеси в човешкия организъм.

прочети още

BIOLIN/P е натурален пребиотик, разработен като комбинация от две съставки: инулин, извлечен от цикория, и олигозахарид на базата на алфа глюкан от захарно цвекло.

прочети още

Овесът ( Avena sativa ) е ценна зърнена култура, която се използва от древни времена както за храна, така и в много разкрасяващи процедури.

прочети още

Ценното бледозелено масло с приятен ядков аромат е изключително нежен и ефективен емолиент, подходящ да погали и най-чувствителна детска кожа.

прочети още

Флоралната вода, получена от уханните лилавите цветове е символ на грижа, чистота и хармония.

прочети още

Във всяка капка от флоралната вода пулсира опияняващото ухание, красотата и мистицизмът на уникалната българска Розова Долина.

прочети още