Органик екстракт от Овес / AvenoFerm HF

Органик екстракт от Овес / AvenoFerm HF

25 март 2023

Овесът ( Avena sativa ) е ценна зърнена култура, която се използва от древни времена както за храна, така и в много разкрасяващи процедури. Той е отличен източник на разтворими фибри и бета-глюкани, токофероли и токотриеноли, фенолни киселини, флавоноиди, стероли, фитинова киселина и авенантрамиди. Последните са редки съединения, които се откриват в овеса и имат изключителни дерматологични свойства – успокояват кожата и намаляват нейната свръхчувствителност.  

 

Иновативната съставка AvenoFermHF се получава от овесени ядки чрез патентована технология, наречена Хиперферментация. Хиперферментацията е двустъпков процес, при който суровината първоначално се подлага на ензимно базирана екстракция, а след това се извършва ферментация на получените екстракти.

 

Ефективността на AvenoFerm HF е доказана в няколко in vitro и in vivo проучвания – балансира кожния микробиом и предодвратява сухотата на кожата след употреба на агресивни измивни продукти. Съставката осигурява активна грижа, като действа противовъзпалително, успокоява, хидратира и защитава детската кожа.


Д Пантенол
25 март 2023

Д-Пантенолът е провитамин на Д-Пантотеновата киселина (Витамин В5) и е част от Коензим А. Играе ключова роля в редица процеси в човешкия организъм.

прочети още

Хиалуроновата киселина е естествен компонент на човешкото тяло. Приложена в козметичен продукт тя образува дишащ филм върху кожата, който има способността механично да задържа вода.

прочети още

BIOLIN/P е натурален пребиотик, разработен като комбинация от две съставки: инулин, извлечен от цикория, и олигозахарид на базата на алфа глюкан от захарно цвекло.

прочети още

Ценното бледозелено масло с приятен ядков аромат е изключително нежен и ефективен емолиент, подходящ да погали и най-чувствителна детска кожа.

прочети още

Флоралната вода, получена от уханните лилавите цветове е символ на грижа, чистота и хармония.

прочети още

Във всяка капка от флоралната вода пулсира опияняващото ухание, красотата и мистицизмът на уникалната българска Розова Долина.

прочети още